V HEINEKENu se uplatní jak absolventi technických a chemických univerzit, tak i ekonomové nebo studenti marketingu. Pro nerozhodné studenty nabízí pivovarnická firma trainee program, během kterého si uchazeč vyzkouší více pozic. Inspirací pro vás může být rozhovor s mladými úspěšnými zaměstnanci, kteří po studiích spojili svou profesní dráhu právě s HEINEKENem.
HEINEKEN je společností, která si mezi mladými získává popularitu nejen svými výrobky, ale i kariérními možnostmi, které nabízí absolventům nejrůznějších oborů.
Ve výrobní a logistické části společnosti se nejvíce uplatní absolventi technických, potravinářských nebo chemických škol. HEINEKEN však nabízí i pozice jako ušité na míru pro studenty ekonomie, financí, marketingu nebo HR.
Pro technicky zaměřené absolventy má HEINEKEN připraveny například pozice specialistů údržby, kteří koordinují veškeré aktivity týkající se údržby strojů a zařízení. V obchodní části firmy je pak úspěšným uchazečům svěřen kmen stávajících zákazníků, o které pečují. Nadaným obchodníkům HEINEKEN umožňuje další rozvoj pomocí nejrůznějších tréninků, po kterých bude dotyčný připraven na manažerskou pozici.
Pro nerozhodnuté studenty je nejvýhodnější absolvovat trainee program, v rámci kterého si každý projde jednotlivá oddělení a vyzkouší více pozic. Během programu tak uchazeč nejlépe zjistí, na jakou práci má předpoklady.
Pokud ještě nevíte, kam zamíří vaše kroky po vysoké škole, přečtěte si následující rozhovor s mladými talenty HEINEKENu, kteří byli ještě nedávno ve stejné situaci. Na otázky odpovídali:
Jan Brabec, Area Sales Manager, Sales Department - On Trade
VŠ: Vysoká škola ekonomie a managementu, Management firem
Miroslav Mašlej, Senior Key Account Manager, Sales Department - Off Trade
VŠ: Masarykova univerzita v Brně, Ekonomicko-správní fakulta
Pavel Boublík, Supply Planner, Planning Department
VŠ: Univerzita Pardubice, Dopravní fakulta Jana Pernera
Tomáš Pokorný, Brewing Quality Specialist, Supply Chain
VŠ: Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Pavel: Za nejdůležitější považuji nenechat se odradit prvními neúspěchy u zkoušek a jít si za svým cílem, i když je to někdy těžké. Člověk by se měl zaměřit na věci, které ho baví a které ho nějakým způsobem naplňují. A to nejen při studiu, ale i v práci a hlavně v osobním životě. Vše jde potom jednoduše a k získání té správné práce už pak chybí snad jen trošku štěstí.
Honza: Samozřejmě, že samotné studium nedokáže z člověka udělat vrcholového manažera, ale je první fází, jak se k těmto pozicím přiblížit. Samotné hledání práce po škole je další neméně důležitou fází. Mojí cestou při hledání práce bylo rozeslání životopisů do společností, ve kterých jsem viděl potenciál se v co nejkratším čase naučit vše potřebné. Hledal jsem takové firmy, ve kterých je možnost se rozvíjet a kariérně růst. Zaměřil jsem se na společnosti, které nabízejí trainee programy, které jsou podle mě ideální startovní čárou pro čerstvé absolventy. Jednou z těchto společností byl právě HEINEKEN Česká republika, který tato kritéria bezezbytku splňuje.
Tomáš: Začínal jsem na operátorské pozici. Chtěl jsem si projít výrobními středisky pěkně od píky, abych své teoretické znalosti doplnil o velmi potřebné praktické dovednosti. Půl roku jsem pracoval jako operátor varny, poté jsem se přesunul na dalšího půl roku na filtraci. Dalším krokem byl kariérní posun technologa stáčíren. Nyní již druhým rokem pracuji jako technolog výroby, kde mám na starosti kvalitu na úsecích varna, sklep a filtrace. Podílím se na vývoji nových produktů a technologií, které pak oživuji a uvádím do provozu. Z praktických zkušeností získaných na operátorských pozicích dodnes čerpám například při řešení nejrůznějších problémů nebo při vyvíjení nové technologie.
Pavel: Do HEINEKENu jsem nastoupil jako manipulant na PET lince v pivovaru Starobrno, kde jsem paletovým vozíkem navážel palety k lince. Následně jsem se začal zaučovat na jednotlivých strojích jako operátor vyfukovačky a paletizace. Po pár měsících jsem dostal příležitost vyzkoušet si plánování výroby ve Starobrně, u kterého jsem zůstal necelé 2 roky. Poté jsem se posunul na pozici Supply Planner – vedoucí plánovačů výroby a materiálů na našich pivovarech, kde jsem dodnes.
Honza: Nejdříve jsem začal pracovat na pozici obchodního zástupce v Děčíně. Můj nadřízený mi umožnil dlouhý čas na adaptaci, nechal mi prostor učit se od zkušených kolegů, kteří se v obchodě pohybují dlouhá léta, což se později ukázalo jako velmi užitečné. Po relativně krátké době se uvolnilo místo na pozici oblastního manažera v Severních Čechách a bylo mi nabídnuto se přihlásit do výběrového řízení. I s vědomím ne příliš dlouhé praxe jsem se rozhodl tuto výzvu přijmout. V současné chvíli jsem v nové pozici dva měsíce, učím se novým věcem a snažím se adaptovat, co nejrychleji to jde. Největší výhodou je to, že mám plnou podporu mých kolegů, nadřízeného i mého týmu. Právě kolektiv lidí, jejich přístup a vůbec celá firemní kultura byla a je tím nejdůležitějším článkem v začátcích mé kariéry.